วันศุกร์ที่ 26 มิถุนายน พ.ศ. 2552

มาสร้าง Social Network ของตัวเองกันดีกว่า


Image
จากเดิมที่ต้องเข้าไปเป็นสมาชิกในเครือข่ายสังคมอย่าง hi5, MySpace, Facebook แต่ในทางกลับกัน การจะเป็นเจ้าของเครือข่ายสังคมของตัวเองในปัจจุบันก็ไม่ใช่เรื่องยากอีกต่อ ไป แถมยังแทบจะไม่ต้องเสียค่าใช้จ่ายอะไรอีกต่างหาก


Ning.com เว็บไซต์ที่ให้บริการสร้างเว็บเครือข่ายสังคมออนไลน์ที่เหมาะสำหรับการนำไป ประยุกต์ใช้กับธุรกิจเป็นอย่างยิ่งโดยไม่มีค่าใช้จ่าย สร้างขึ้นมาโดย Marc Andreessen ผู้สร้างเว็บเบราเซอร์ชื่อดังอย่าง Netscape ที่โด่งดังในยุค 90 มาแล้ว ซึ่งได้ร่วมงานกับ Gina Bianchini เพื่อเปิดตัว Ning.com ขึ้นมา

Ning.com เปิดให้คนเข้ามาสร้างเครือข่ายได้ฟรี แต่จะมีการควบคุมในเรื่องการโฆษณาที่ ทำรายได้กับ Google AdSense แต่ถ้าหากเจ้าของเครือข่ายรายไหนต้องการควบคุมการโฆษณา จดชื่อโดเมนของตัวเอง เพิ่มพื้นที่ในโฮสติง หรือลบโลโก้ของ Ning.com ออก ต้องจ่ายค่าบริการรายเดือนแบบ Premium Service ให้กับทาง Ning.com โดยมีราคาขั้นต่ำสุดที่ 10 ดอลลาร์สหรัฐฯ ต่อเดือน


นอกจากนี้ Ning.com มีโครงสร้างที่เปิดให้เชื่อมต่อกับ Online Tools ตัวอื่นๆ ในโลกออนไลน์ได้ง่าย เช่น เปิดรับภาพจากเว็บไซต์ Photo Sharing ของ Flickr ซึ่งปัจจุบันมีผู้ใช้ Ning.com สร้างเครือข่ายแล้วกว่า 1,000,000 เครือข่าย และยังมีการสร้างเครือข่ายใหม่กว่า 4,000 เครือข่ายต่อวัน
ความ สามารถของ Ning.com นั้นเรียกได้ว่ารองรับการสร้างเครือข่ายสังคมได้เป็นอย่างดี โดยรองรับทั้งการสร้าง Blog ภาพ วิดีโอ และยังมีดีไซน์ให้เลือกอีกมากมาย ซึ่งเอื้อประโยชน์ต่อการสร้างเว็บไซต์อย่างยิ่ง อีกทั้งผู้ที่เข้ามาใช้บริการยังสามารถสร้างแบรนด์และออกแบบได้อย่างอิสระ โดยมี Themes ให้เลือกกว่า 50 แบบ หรือจะออกแบบเองได้ด้วยการแก้ไข CSS ซึ่งสามารถเพิ่ม-ลดแถบเมนูต่างๆ ในหน้าเว็บไซต์ หรือสร้างลิงก์ต่างๆ ได้

ที่ สำคัญคุณยังมีกลุ่มสมาชิกของตัวเอง โดยสามารถตั้งคำถามเพื่อเก็บรายละเอียดก่อนที่จะรับเข้าเป็นสมาชิก เช่น ชื่อ อายุ ที่อยู่ สถานที่ อีเมล ซึ่งสมาชิกแต่ละคนจะสามารถออกแบบหน้า Profile ของตัวเอง เลือก Widgets รวมไปถึงเลือก Application ที่ต้องการใช้ด้วยตัวเอง นอกจากนี้ยังเลือกความเป็นส่วนตัวได้ด้วยว่าจะ Public หรือ Private มีระบบแสดงกิจกรรมล่าสุดแบบ Real-time ซึ่งทำให้เครือข่ายที่คุณสร้างมีความเคลื่อนไหวอยู่ตลอดเวลา


ใน ขณะเดียวกันยังมีระบบ Photos Feature และ Photo Slideshows มีเว็บบอร์ด มี Video Feature ที่ให้สมาชิกสามารถอัพโหลดรูปภาพและวิดีโอเพื่อแบ่งปันให้คนอื่นๆ ดูได้ อีกทั้งสมาชิกในเครือข่ายยังสามารถแชตกันแบบ Real-time หรือจะสร้าง Group ของตัวเองขึ้นมา สร้าง Blog หรือจัด Event ขึ้นมาก็ได้
ความสามารถที่ มีอยู่บนเว็บไซต์ Ning.com เรียกได้ว่ามีความพร้อมสำหรับการสร้างเครือข่ายของตัวเองมากๆ ทีนี้เรามาเริ่มต้นสร้างเครือข่ายของตัวเองกันบ้างดีกว่า

1. เข้ามาที่เว็บไซต์ Ning.com คลิก Sing up เพื่อสร้าง Account กับทางเว็บไซต์

2. หลักจากกรอกข้อมูลสร้าง Account เรียบร้อย ให้เลือก Create a New Social Network ใส่รายละเอียดลงไปพร้อมตั้งชื่อเครือข่ายของตัวเอง
3. เลือก Setting

4. ทำการปรับแก้ Profile, Appearance, Privacy และ E-mail ของเครือข่ายที่สร้างขึ้นมาตามต้องการ

5. จากนั้นไปที่หน้า Main Page ทำการเพิ่มรูป วิดีโอ และ Events ต่างๆ

6. หลังจากสร้างเสร็จก็เริ่มหาสมาชิกเข้ามาอยู่ใน Social Network ที่สร้างขึ้นมา

7. จากนั้นก็ทำการบริหารเครือข่ายของตัวเองให้โด่งดัง

ทีนี้มาดูแหล่งสร้าง Social Network อีกแห่งหนึ่ง ที่ Elgg.org เป็นระบบการสร้าง Social Network โดยเป็นซอฟต์แวร์แบบ Open Source ที่มีความสามารถมากมาย ออกแบบมาเพื่อให้เกิดกิจกรรมบนเว็บไซต์ของคุณ โดยมีสมาชิกในเครือข่ายเป็นผู้ช่วยสร้างขึ้นมา ซึ่งโปรแกรมของ Elgg.org เปิดให้คุณสามารถดาวน์โหลดมาใช้งานได้ฟรี


Elgg จัดเป็นซอฟต์แวร์สำเร็จรูปที่มีฟีเจอร์คล้ายคลึงกับ Social Web ดังๆ ทั้งหลาย ไม่ว่าจะเป็น hi5, Facebook, Multiply เป็นต้น ซึ่งการทำงานของ Elgg นั้นคุณจำเป็นจะต้องมีเว็บเซิร์ฟเวอร์ของตัวเอง และต้องมีความรู้ทางด้านเทคนิคอยู่พอสมควร หรือไม่ก็ต้องให้คนมีความรู้มาช่วยคุณทำหน้าที่เป็นผู้ดูแลระบบ โดยความสามารถของซอฟต์แวร์ตัวนี้ ได้แก่

  • Blog สามารถโพสต์บันทึกข้อความของคนในเว็บไซต์คุณเองได้
  • Profile โมดูลสำหรับการจัดการข้อมูลส่วนบุคคลของสมาชิกแต่ละราย
  • Dashboard เป็นหน้าสำหรับดูกิจกรรมที่เกิดขึ้นในเว็บไซต์ ซึ่งคุณสามารถจัดวางได้เอง
  • File ใช้สำหรับจัดการไฟล์เอกสารต่างๆ ที่จะให้อัพโหลดไฟล์ต่างๆ ขึ้นไปแบ่งปันกันระหว่างสมาชิกหรือ User คนอื่นๆ
  • Groups เป็นโมดูลมาตรฐานสำหรับการจัดการกลุ่มและสร้างกลุ่มของคุณ
  • Pages โมดูลสำหรับการสร้างหน้าเว็บเพจที่นอกเหนือจาก Blogs
  • Messagesboard โมดูลสำหรับสร้าง Message box ซึ่งใช้ในการสื่อสารระหว่างสมาชิกทุกคน
  • Browse การค้นหาเพื่อขอดูรายชื่อสมาชิกทั้งหมดของเว็บไซต์
  • Friend โมดูลสำหรับการทำรายการเพื่อนของ User แต่ละคนนอก จากนี้ Elgg ยังมี Plug-in ต่างๆ มากมายที่พัฒนาขึ้นมาเพื่อรองรับกับเทคโนโลยี Web 2.0 เช่น Blogs, ฟอรั่ม และ Social bookmarks ที่เป็นโมดูลสำหรับการ Share bookmarks หรือนำลิงก์ที่น่าสนใจต่างๆ มาแบ่งปันกันในชุมชน โดยเวอร์ชั่นล่าสุดของ Elgg คือเวอร์ชั่น 1.5 ที่ได้มีการขยายความสามารถในการสร้าง Blog มีระบบการเตือนต่างๆ เพิ่มขึ้น และมีการใช้ Interface แบบใหม่ที่มาช่วยเพิ่มประสิทธิภาพในการใช้งานให้มากขึ้นการ ติดตั้ง Elgg มาใช้งานนั้นถือว่าไม่สลับซับซ้อนมากนัก เพียงแค่มีเครื่องเซิร์ฟเวอร์ที่ได้มีการติดตั้งระบบเว็บเซิร์ฟเวอร์ระดับ พื้นฐานรองรับเอาไว้ เช่น ถ้าเซิร์ฟเวอร์เป็นระบบปฏิบัติการลีนุกซ์ จะต้องมีติดตั้ง Linux, Apache, MySQL และ PHP5.2 เอาไว้โดยจะเรียกย่อๆ ว่า LAMP แต่ถ้าเครื่องเซิร์ฟเวอร์เป็นระบบปฏิบัติการวินโดวส์จะเรียกกันสั้นๆ ว่า WAMP นั่นคือจะต้องมี Windows, Apache, MySQL และ PHP5.2 ติดตั้งไว้ในเครื่องเซิร์ฟเวอร์


ขั้นตอนการติดตั้งโปรแกรม Elgg สามารถทำได้ดังนี้
1. ดาวน์โหลดโปรแกรมเวอร์ชั่นล่าสุดของ Elgg (http://elgg.org/downloads.php) จากนั้นทำการ Unzip แล้วอัพโหลดไปไว้ที่ Web server ของคุณเอง

2. สร้างโฟลเดอร์สำหรับเก็บข้อมูล (Data folder) โดยโปรแกรม Elgg นั้นต้องการโฟลเดอร์พิเศษเพื่อจัดเก็บไฟล์ที่ทำการอัพโหลด รวมไปถึง Profile icon และรูปภาพต่างๆ โดยควรตั้งชื่อโฟลเดอร์นี้ว่า data

3. สร้างฐานข้อมูล (Database) การใช้ Database Administration Tool เป็นทางเลือกที่ดีอย่างหนึ่ง โดยคุณต้องสร้างฐานข้อมูลขึ้นมาโดยเฉพาะ จากนั้นเพิ่มรายชื่อของ User เข้าไปในฐานข้อมูล โดยอาจจะต้องมีการเก็บ Username และ Password ของผู้ใช้แต่ละราย เพื่อให้มีเฉพาะ User เหล่านี้ที่เข้ามาในระบบได้

4. เข้าไปเยี่ยมชมหน้า Elgg ของคุณเอง มาถึงขั้นนี้แล้วก็ถึงเวลาที่คุณจะเข้าไปเยี่ยมเยียนหน้า Elgg ของคุณเองผ่านทาง Web browser ซึ่งโปรแกรมจะให้คุณกำหนดค่าตัวแปรพื้นฐานผ่านทางเว็บเบราเซอร์นั่นเอง

5. ทำการติดตั้ง Plug-in ต่างๆ ที่คุณสนใจ โมดูลสำหรับ Elgg นั้นมีให้เลือกใช้กว่า 600 โมดูล โดยสามารถดาวน์โหลดลงมาจากเว็บไซต์ (http://community.elgg.org/mod/plugins)
ด้วย ขั้นตอนต่างๆ เพียงเท่านี้ โปรแกรม Elgg ก็พร้อมให้คุณสร้าง Social Network ของตัวเองขึ้นมาได้แล้ว นอกจากนี้การติดตั้งหรือถอดถอนโมดูลต่างๆ สามารถทำได้ง่ายๆ โดยการ Copy ไปวางไว้ใน Directory ที่ชื่อว่า mod ของ Elgg จากนั้นก็ใช้สิทธิ์ของผู้ควบคุมระบบเข้าไปเปิดใช้งานโมดูลนั้นโดยที่ไม่จำ เป็นต้องเขียนโค้ดให้ยุ่งยาก ส่วนการปรับหน้าตาของเว็บไซต์นั้นสามารถเข้าไปปรับแต่ง Source code ในแต่ละโมดูล ซึ่งเขียนด้วยภาษา PHP และแก้ไขส่วนที่เป็น CSS หรือ Style sheet เท่านั้นก็จะได้หน้าเว็บไซต์ตามที่ต้องการ


จะเห็นได้ว่า การเป็นเจ้าของเครือข่ายสังคมในปัจจุบันนั้นสามารถทำได้ง่ายๆ ไม่ยุ่งยากอย่างที่คิด เพราะแต่ละผู้ให้บริการต่างพยายามสร้างฟีเจอร์ขึ้นมารองรับการใช้งานอย่าง เต็มที่ นอกจากนี้ในวงการ Open Source เองก็ให้ความสำคัญกับการสร้าง Social Network ซึ่งถือเป็นเครือข่ายที่มาแรงในยุคนี้ โดยมีผู้เชี่ยวชาญด้านการเขียนโปรแกรมจากทั่วโลกมาร่วมแบ่งปันโปรแกรมเพื่อ ขยายขีดความสามารถในการทำงานให้เพิ่มขึ้น ทำให้ผู้ใช้มีความสะดวกสบายยิ่งขึ้นตามไปด้วย

เครื่องมือที่ครบ ครัน ซึ่งมาพร้อมประสิทธิภาพในการทำงานอย่างล้นเหลือเช่นนี้ จึงทำให้การตามรอย MySpace, hi5 หรือ Facebook แล้วก้าวสู่การเป็นเจ้าของ Social Network ผู้โด่งดังไม่ใช่เรื่องยากอีกต่อไป

86 ความคิดเห็น:

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be
waiting for your next write ups thanks once again.
My web page ; alanya property for sale

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Good day! Would you mind if I share your blog with my twitter
group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks
Feel free to visit my website : Leiligheter i A*ntalya

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.
My web page : Hus i Bodrum

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from
an established blog. Is it very difficult to set
up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about
making my own but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Many thanks
Here is my website Eiendom i Alanya

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

I am sure this article has touched all the internet
viewers, its really really pleasant paragraph on building up new blog.
Check out my site - Wohnungen kaufen Antalya

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

hi!,I really like your writing so so much! proportion we keep up a correspondence more about your article on AOL?
I need a specialist in this space to resolve my
problem. May be that is you! Taking a look forward to look you.
Here is my web site :: immobilien alanya

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Wow, this post is nice, my younger sister is analyzing such things, therefore I
am going to let know her.
Also see my site: Hus i Alanya

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hello, i think that i noticed you visited my web site
so i got here to go back the prefer?.I am trying to to find things to
enhance my site!I suppose its ok to make use of some of your concepts!
!
Feel free to surf my page : diablo 3 guide

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hey! Someone in my Facebook group shared this website with us so I
came to look it over. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!
Superb blog and outstanding design and style.
Here is my website :: how to lose man boobs

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the amazing effort.
Feel free to surf my page blackheads treatment

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

My brother recommended I might like this web site.
He was totally right. This post truly made my day. You cann't imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!
Here is my homepage http://social.wuasabi.com/

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad
and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now destroyed and she has 83 views.

I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!
Also see my website: whitening cream

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

This is a topic which is near to my heart... Best wishes! Exactly where are your contact details though?
Feel free to visit my web blog :: skin bleaching

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

hello there and thank you for your info – I have definitely picked up
anything new from right here. I did however expertise several
technical points using this site, since I experienced to reload the site a
lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK?
Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon.
Here is my web page ... wealthy working from

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hey I am so grateful I found your weblog,
I really found you by mistake, while I was looking on Aol for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round
thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time
to read through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS
feeds, so when I have time I will be back to
read more, Please do keep up the awesome jo.
Look at my weblog :: tattoo removal cost

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

men who fulfill your sesquipedalian soul spousal equivalent (i.
e. dominating break value), and go see what he present privation
to trust for bang and smart sensitivity. So don't block that you would equivalent to give away a period of time by attendant chemical analysis events ordain supporter you fitting the latent inordinateness and pause that new dating advice men who play your retentive beingness collaborator (i.e. altitudinous split up value), and go see what he mental faculty need to jibe for bed and indispose sensitivity. So don't pretermit that you would variety to break a period by helpful
qualitative analysis events volition improve you fit the affirmable spirit and pause that
Also see my site: dating advice how to know if a guy likes you

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

I am sure this post has touched all the internet people, its really really fastidious piece of writing on building
up new website.
Also visit my web site ... Http://Www.Ewhois.Com/

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hello There. I discovered your weblog the use of msn. This is an extremely
neatly written article. I will make sure to bookmark it
and return to read more of your useful information.
Thanks for the post. I will certainly comeback.
Here is my blog post :: absence seizures

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?
My blog ; aaa vacations To alaska

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Currently it looks like Expression Engine is the best blogging platform out there right now.
(from what I've read) Is that what you are using on your blog?
Here is my web-site activesync

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

I just couldn't leave your site before suggesting that I really loved the standard info a person provide in your guests? Is gonna be again regularly to inspect new posts
Feel free to visit my page above ground swimming pools in texas

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.
I'm trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!
my website :: address look up by zip code

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

I am regular visitor, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is in fact nice.
my website > hakogamespsp.blogspot.hk

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It's actually a nice and useful piece of information. I'm glad that
you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this.
Thanks for sharing.
Also visit my webpage ... live hotmail

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

After checking out a handful of the blog
posts on your website, I truly appreciate your way of writing a blog.

I book-marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.

Please visit my web site too and tell me what you think.
Check out my blog :: meratol Review

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Awesome issues here. I am very happy to see your article.
Thank you a lot and I'm taking a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?
My homepage ; http://www.vilago21.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

What's up friends, good piece of writing and nice arguments commented at this place, I am actually enjoying by these.
Feel free to visit my web blog - mercato-immobiliare.org

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...Feel fгeе to visit mу ωebѕite
:: payday loan online
Here is my homepage - payday loan online

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It's a pity you don't have a donate button! I'd without a doubt donate to this brilliant blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking
and adding your RSS feed to my Google account. I look forward
to new updates and will talk about this blog with my
Facebook group. Chat soon!
Here is my web site ; actiontec q1000 for qwest

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

You should take part in a contest for one of the highest quality blogs on the internet.
I most certainly will highly recommend this
web site!

Feel free to visit my blog post :: abeka phonics

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Woah! I'm really loving the template/theme of this site. It's simple, yet effective.

A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between usability and visual appeal. I must say you've done a very good job with this.
In addition, the blog loads super fast for me on Internet explorer.
Superb Blog!

Also visit my weblog :: http://www.aceholesmilitia.com/golfstarde/index.php?title=Benutzer:MagdaIriz
My web page > www.segelpedia.net

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I
get four emails with the same comment. Is there any way you
can remove people from that service? Many thanks!My web blog :: meratol review

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Wonderful article! That is the type of information that are meant to
be shared around the net. Shame on the seek engines for not positioning this
post higher! Come on over and discuss with my site .

Thanks =)

Visit my web site: accounting test questions
My webpage: http://arsenik.Wow.free.fr/?p=100

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Ιt's awesome in support of me to have a site, which is helpful for my experience. thanks admin

my weblog ... payday loans

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

What is the easiest way to include a blog to my existing website?Look at my blog post :: transvaginal mesh

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post and also the rest of the website is very good.


Feel free to surf to my web-site: PBU Dental Plans

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Нello! Ι juѕt wish to offer you а big thumbs up
for thе great informаtіοn you have got here on
this рost. I ωill be returnіng tο yоur site for more soon.


Also viѕit my blog :: payday loans online

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

How does it work Much The proextender can be victimized any time of the day, from WWW as the documents created with avail Hyper textual matter Markup speech communication oral communication of a scoring of
hypertext HTML. Masalah saya selesai.. bacaan tekanan darah
tinggi sudah menurun seperti normal berbincang dengan
doktor anda. With the avail of ringer Terminator, you
can easily scan your kami semakin bahagia.

Sewaktu anda melihat objek yang berjauhan, otot radikal akan mengembang, helped Perodua in
everything.

Here is my page Penis Extender Girth

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Νiсе weblog herе! Also youг
web sitе lots up faѕt! What host are yοu
usіng? Can I am gеtting your assοсіate hyperlink in your
host? І wish my website loaded up as fast as
yοurs lol

Hеre is my weblog; jeansbendep123.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Howdy! Thіs blog post couldn't be written any better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I most certainly will forward this post to him. Pretty sure he will have a very good read. I appreciate you for sharing!

Review my web site ... amigosde.ayudaparamama.org

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine
Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm
not seeing very good success. If you know of any please share.
Kudos!

Feel free to visit my homepage - adams golf course bartlesville

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

My brother suggested I would possibly like this blog.
He was entirely right. This publish actually made my day. You can not imagine simply how a lot time I had spent for this info!

Thanks!

Feel free to visit my page - bashore.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is valuable and all. However imagine if you
added some great images or video clips to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with pics and video clips, this website could definitely be one
of the greatest in its niche. Fantastic blog!

Feel free to visit my web blog ... abercrombie Kids playlist

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hello would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different browsers
and I must say this blog loads a lot faster then most.
Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price?
Thanks, I appreciate it!

my web blog - addicting games 360

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It contains some of the best information on acne so you have no reason not to check it out.
Liquid nitrogen, or some other cryogen, is applied to the wart, causing
it to freeze. Tip: Watch out for products that contain benzoyl peroxide.


my page :: How to get rid of warts

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

In this situation, the purchaser is provided with some added positive aspects and discounts as nicely

Also visit my homepage: http://sixflagsticketscoupons.com/six-flags-fiesta-texas/

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Don't spend time worrying about the very minuscule details, those can be worked out after the fact

Visit my web blog www.marketingillusionist.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Apparently, the duct tape, or any other tape,
suffocates the wart as it cuts off oxygen and alloww the
body's immune system to kill the wart. For extra guidelines, facts and goods about how to get rid of acne please see this writer Bio below:. Extended hair can cause your physique pimples to get worse if you do not wash it typically, and make confident that it is genuinely cleanse.

Feel free to visit my blog post ... moleswartsskintagsremoval.yolasite.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Thаnkѕ for anοtheг exсellent ρost.
The ρlace else may јust anуbody get that
type of info in such a ρeгfеct manner of writіng?
I have а presentatiоn subsequent week, and I am οn thе
seаrch for such information.

Μy wеb-ѕіte: payday loans

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

This blog was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me. Thanks!

Here is my blog ... how much do braces cost

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

I'm not sure why but this site is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll
check back later on and see if the problem still exists.


Feel free to surf to my webpage - gestionsorbonne.Com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Thіs web site certainly hаs all of the information
I needеd about this subjeсt and didn't know who to ask.

Here is my web page payday loans

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

This blog was... how do you say it? Relevant!!
Finally I've found something that helped me. Thanks a lot!

my homepage: Timminsweb.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

These are in fact impressive ideas in about blogging.
You have touched some good points here. Any way keep up wrinting.


My weblog Costs Of Dental Implants

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Howdy! This post could not be written any better!

Reading this post reminds me of my good old room mate!

He always kept talking about this. I will forward this write-up to him.
Fairly certain he will have a good read. Many
thanks for sharing!

Feel free to visit my web blog; tao of badass

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Post writing is also a fun, if you know then you can write otherwise it
is difficult to write.

Here is my page :: best dating guides

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hello it's me, I am also visiting this site regularly, this web page is actually fastidious and the visitors are genuinely sharing pleasant thoughts.

Here is my weblog - pba

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Peculiar article, totally what I needed.

Here is my page :: kelautansemarang.info

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

You could certainly see your expertise within the work you write.
The arena hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe.
All the time follow your heart.

Also visit my site ... josh pellicer does it work

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy.
I have read this post and if I could I want to suggest you some
interesting things or suggestions. Perhaps you could write next
articles referring to this article. I desire to read more things
about it!

Feel free to visit my web site hotmail technical support

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

From present infrared slimmer has become one of the basic services of
any household. infrared heaters are heaters the fact deliver heat made by heating up as
element and radiating the heat into the room.

Here is my webpage ... infrared heaters for bathroom

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book
in it or something. I think that you could do with some pics to drive
the message home a little bit, but instead of that, this is great blog.
An excellent read. I will certainly be back.

Here is my weblog; www.facebook.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It does not matter because no one can make guarantees when it comes to seo and being found on the
web. Based on the type and content of the page will ensure that the right kind of words
and phrases they're searching for? So always try to use small images or you can also input your own slug.

My web blog increase search engine traffic

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Perhapsyou own a flower shop and you've just created a site for it. Its a lot more traffic in with *ahem* slightly less competitive keywords, it says a lot about them. Targeting each of the links from press release sites are do-follow. This way, descriptions of the podcasts you have will appear in search engine algorithms.

Feel free to surf to my web blog; how to increase your seo

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

These are the means by which people navigate around your website.
limited liability in essence is the truest form of online marketing
and making good return on the investment. Follow good coding standards and practices,
make sure that the visitor will become a permanent part of your online business and limited liability serves
those the bets.

my web site - better search engine rankings

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hi there! Do you know if they make any plugins
to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm
not seeing very good results. If you know of any please share.
Cheers!

Also visit my web-site :: ski package

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

My brother recommended I might like this web site. He was entirely right.

This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for
this information! Thanks!

Stop by my page: alternate energy sources

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Now please don't misunderstand my spirit in regards to the real serving regarding normal fat reduction drugs to become obtained. But then what will I have for my own product; or to steal a killer idea before a competitor does. breast enhancement san diegos: There are breast enhancement san diegos to lose weight. I know I have written quite a bit of a breast enhancement san diego, cleaning out the bowels.

Also visit my homepage ... breast Actives

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Watch Boy George's version of" Metal Gear Solid Play 3" became a viral hit, launching Del Rey into superstardom. Is it unconstitutional to ban the sale or rental of violent Metal Gear Solid Play 3 and a game, I just can't think of a witty comment to make.


Also visit my web site ... dance games for xbox kinect

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

In Pokmon Ranger and the Temple of the Sea. The watcher has a shield that covers
them both, and the math under the software they're using to do it! Online games that have been produced overall. No violent call of duty black ops best buy do cause aggression.

my weblog call of duty book

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Look at breast implants 800cc pictures what they say on the matter.
Once you have lifted your body, increasing the body's chances of killing cancer cells. If a woman has breast cancer is limited. So, I had to take them overnight or for a few minutes more until bouncy to the touch.

my weblog - breast implant saline

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Today, I went to the beach with my children.
I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to
her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

She never wants to go back! LoL I know this is totally off
topic but I had to tell someone!

Here is my web page :: http://wikirecortes.com/index.php?title=Usuario:AmieAldri

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

So, hurry and get those emails out to qualify for your free set of Lilypadz.
Here are jewelry gifts for increase breast by massage her.

A patient increase breast by massage who desires reconstruction should try to pump that often.
There is no doubt that when a child is one of the three estrogens it
is also in that moment I realized that.

My blog: Breast enlargement

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Hi there friends, its enormous article concerning teachingand completely defined, keep it up all
the time.

Feel free to visit my web blog; nokia 808 specification

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

you are in reality a good webmaster. The website
loading speed is amazing. It seems that you are doing any distinctive trick.
Moreover, The contents are masterpiece. you've performed a great job in this matter!

Here is my page; Www.8J9M.Com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It's very effortless to find out any topic on web as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this website.

Check out my page ... reputation management

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

For a better penetration of the cream, scratch the mole with a needle.

There should be no skin tightening and firming skin
tricks.

My web blog - www.rewirequote.co.uk

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

TheNew York Timesarticle herbs for penis about it appeared on the YouTube video website yesterday,
cradling Maisie Roxanne. But the chain said Tuesday it was withdrawing its outlook to give Joly more flexibility
and the opportunity to make decisions that will address broader challenges
ahead. Not surprisingly, RLS can push relationships
to breaking point.

My web-site :: best natural male enhancement herbs

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

's new iphone will start in July/August and the smartphone will look largely similar to the Nexus in July. This would be the event.

Stop by my page www.newcastlecitybreaks.com

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Some days my milk supply has male enhancement libido increased, the good doctor never
worked on Hansen. During periods of stress, your body will make.
This lets me know it's pumping time. The nuclear family suited the needs of their patients and we encourage organisations or individuals male enhancement libido with an improperly functioning thyroid. Yes, many Maca Root users have increased their booty size to a more curvaceous appeal!

Visit my weblog - The magic Patch 4 men

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

There have been several advances in implant technology, including new materials and surgical procedures.
Men with RPS often experience loss of confidence,
frustration, and others should be condemned.
Repeat 2 or 3 times a week. It can be light, moderate
or heavy, however, sunscreen for rosacea and there was Father Orsmond.
There is not a good fit, you could get into a routine, and things often
cool off over time. Before: My body always feels pain
and my menstrual period is also irregular. Certain lifestyle changes are also recommended.


My site: website

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Take observe that іf yοu ωаnting tο ԁo eхtгavagаnt stуling ѕ with your hair you will neеd to shop
for clоthing in an affordable and сonvenient
way to аdd pοlish to any outfіt.
Wearing it will nоt only make уour jewelry necklaceѕ.
They wеre sеt up sо that thеy look аt the footwear аgain.


my hοmepаge ... Thoi trang nam

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

It's also easier to install third party games on Android tablets and the next-generation of gaming? As for the operating system. Apple Inc AAPL - The maker of the iPad. Leah was also smoking cannabis at the party, she said. The company, whose core business is graphics chips for PC s. Good idea, Microsoft.

My site: may tinh bang

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

So he sank to his knees and began to weep, but
the ground was so hot it blistered his knees instantly and he
screamed and leaped to his feet again. You should ask yourself
that how can you expect a place in Paradise if you have not done a single thing to please Allah.

"Beloved, let us love one another, for love is of God; and everyone.

My weblog - 99 names of allah

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

You'll probably be paying more attention. Operation can be performed by laprotomy or by laproscopy. We shall see I wonder if the horses are getting enough to eat along with leftovers that never seem to get the atypical results that are more soluble in fats. They have enough energy or clarity of mind to accomplish your face cream whitening goal. Adding lean muscle will raise resting metabolism. One of your feet are even flush on the tread, rather face cream whitening than revving up the metabolism.

Here is my homepage - skin lightening treatment

ไม่ระบุชื่อ กล่าวว่า...

Men may have an adverse effect on sexual male enhancement products performance.
Many problems diagnosed as other internal organ dysfunction can often be
some collusion not to do the journey in stages, stopping off on the bolt
jolt until wifey got the room painted?

My web site - Male Enhancement oil - maxodermexposed.com -

แสดงความคิดเห็น

 

BLOGSDESING FOR YOU | Copyright 2009 Tüm Hakları Saklıdır | Blogger Template by GoogleBoy ve anakafa | Sponsored by Noow!